GREVĂ de 48 de ore la metroul din Londra

Angajaţi ai metroului din Londra au intrat, începând de marţi, ora locală 21.00 (23.00, ora României), într-o grevă de 48 de ore, organizată în semn de protest faţă de desfiinţarea a sute de posturi.

460 afișări
Imaginea articolului GREVĂ de 48 de ore la metroul din Londra

Grevă de 48 de ore la metroul din Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zeci de staţii de metrou vor rămâne închise în perioada grevei, în principal pe Central Line, care traversează centrul capitalei britanice de la vest la est.

Pentru a minimaliza perturbările de trafic, autorităţile au luat decizia de a pune la dispoziţia călătorilor încă aproximativ o sută de autobuze.

Două sindicate - Rail, Maritime and Transport union (RMT) şi Transport Salaried Staffs Association (TSSA) - se află la originea acestei acţiuni sociale, organizate în semn de protest faţă de închiderea mai multor ghişee.

În cazul în care părţile nu vor ajunge la o soluţie, o altă grevă de 48 de ore este prevăzută pentru săptămâna viitoare.

Aproximativ trei milioane de călători beneficiază în fiecare zi de serviciile metroului din Londra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici