Grevă generală în Grecia, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate

O grevă generală este prevăzută pentru joi în Grecia, în semn de protest faţă de reforma privind sistemul de pensionare, vizată de cea de-a treia serie de măsuri de austeritate în Grecia, informează agenţia de presă AP.

1047 afișări
Imaginea articolului Grevă generală în Grecia, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate

Grevă generală în Grecia, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate (Imagine: Shutterstock)

Jurnaliştii greci au intrat în grevă de miercuri, când toate posturile de ştiri şi-au întrerupt emisiile, iar site-urile de ştiri şi-au sistat fluxurile de materiale. În plus, joi, publicaţiile în ediţie print nu vor fi tipărite.

Sindicatele au solicitat o grevă generală programată pentru joi, de 24 de ore, care va afecta şcolile publice şi instituţiile de stat, în timp ce spitalele de stat vor funcţiona doar în regim de urgenţă.

Transportul public, inclusiv şi cursele aeriene interne, vor înregistra perturbări.

Revizuirea sistemului de pensionare este una dintre principalele reforme pe care trebuie să le impună guvernul grec, dar criticii avertizează că, în urma acestei revizuiri, zeci de persoane vor plăti cea mai mare parte din venituri pentru asigurările sociale şi taxe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici