Grevă generală vineri, în Italia, în semn de protest faţă de politicile Guvernului Matteo Renzi

O grevă generală de opt ore va avea loc vineri în Italia, în semn de protest faţă de politicile economice şi sociale aplicate de Guvernul de centru-stânga condus de premierul Matteo Renzi.

100 afișări
Imaginea articolului Grevă generală vineri, în Italia, în semn de protest faţă de politicile Guvernului Matteo Renzi

Matteo Renzi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu mai merge aşa!", acesta este sloganul grevei generale organizate de principala centrală sindicală din Italia (CGIL, de stânga) şi susţinută de sindicatul UIL (centru) şi de UGL (dreapta).

Principala ţintă a protestelor este Legea locurilor de muncă, un proiect care prevede reforme pe piaţa muncii - facilitarea disponibilizărilor şi reducerea drepturilor unor categorii de angajaţi. Sindicatele sunt nemulţumite şi de proiectul de buget pe anul 2015.

"Combinaţia acestor două proiecte nu favorizează nici crearea de locuri de muncă, nici investiţiile, generând deflaţie şi recesiune", acuză Susanna Camusso, liderul sindicatului CGIL.

În cursul grevei sunt prevăzute aproximativ 50 de manifestaţii, în întreaga Italie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici