Gripa A/H1N1 îşi continuă declinul, dar a provocat alte 463 de decese în decurs de o săptămână

Gripa pandemică A/H1N1 îşi continuă declinul în întreaga lume, dar a provocat alte 463 de decese în decurs de o săptămână, potrivit ultimului bilanţ publicat, vineri, de OMS, care a inventariat "cel puţin 15.174 de morţi" de la apariţia virusului în martie-aprilie 2009.

17 afișări
Imaginea articolului Gripa A/H1N1 îşi continuă declinul, dar a provocat alte 463 de decese în decurs de o săptămână

OMS: Gripa A/H1N1 îşi continuă declinul, dar a provocat alte 463 de decese în decurs de o săptămână (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La data de 31 ianuarie 2010, peste 209 ţări, teritorii şi comunităţi din întreaga lume au anunţat cazuri de gripă A/H1N1 confirmate în laboratoare, dintre care cel puţin 15.174 au fost fatale", precizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

"În zonele temperate din emisfera nordică, activitatea gripală generală continuă să fie în scădere sau rămâne scăzută în majoritatea regiunilor după ce a atins intensitatea maximă la sfârşitul lui octombrie şi în noiembrie 2009", potrivit organizaţiei.

Şi în nordul continentului american, cu precădere în Egipt şi Maroc, maladia este în declin după ce a atins punctul culminant la sfârşitul lui decembrie şi începutul lui ianuarie, precizează OMS.

Pandemia continuă să fie în scădere şi în Asia. În China, OMS chiar a remarcat "în decursul ultimelor săptămâni continuarea restrângerii circulaţiei virusului pandemic A/H1N1, simultan cu o creştere a prezenţei virusurilor sezoniere de tip B", care constituie de acum înainte 66 la sută dintre cazurile de gripă detectate, faţă de 34 la sută în ceea ce priveşte A/H1N1.

La nivel mondial, virusul pandemic rămâne totuşi "predominant" în faţa gripei sezoniere, avertizează OMS.

Cea mai afectată regiune din lume de la apariţia noului virus rămâne America (nord şi sud) cu "cel puţin 7.261 de morţi" (în creştere cu 95 în decurs de o săptămână), urmată de Europa, unde au fost constatate "cel puţin 3.605 decese" (creştere de 176).

Pe locul al treilea se situează Asia şi Pacificul de Vest care totalizează 3.127 de morţi (creştere de 146).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici