Gripa porcină face încă două victime, la New York

Două persoane contaminate cu virusul gripei porcine au murit la New York, au anunţat marţi autorităţile sanitare americane, ceea ce ar putea ridica la 14 numărul deceselor care au legătură cu virusul A (H1N1) în Statele Unite.

18 afișări
Imaginea articolului Gripa porcină face încă două victime, la New York

Gripa porcină face încă două victime, la New York (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cele două victime, o femeie în vârstă de 41 de ani şi un bărbat în vârstă de 33 de ani, contractaseră virusul H1N1, a precizat directorul Centrului pentru controlul şi prevenirea maladiilor (CDC), Thomas Frieden.

De asemenea, acestea sufereau de alte boli, "fiind dificil de determinat cu exactitate dacă moartea acestora a fost cauzată de infestarea cu virusul (gripei porcine-n.red)", a explicat el.

"Până când nu vom avea raportul medicului legist, nu vom şti ce s-a întâmplat. Presupunerea noastră ar putea fi că (gripa porcină) a provocat într-un fel sau altul (moartea acestora). Autopsia ne va spune dacă aceasta a fost cauza principală sau nu", a adăugat doctorul Frieden.

Un locuitor din oraşul Chicago a decedat din cauza gripei porcine, numărul persoanelor care au murit în Statele Unite din cauza acestei boli ajungând la 12, anunţase luni cotidianul Chicago Tribune.

O femeie din New York, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost cea de-a 11-a victimă a epidemiei, au anunţat anterior autorităţile din acest oraş, unde circa 40 de şcoli erau în continuare închise marţi.

CDC a prezentat marţi pe site-ul său de Internet un bilanţ care datează de luni potrivit căruia 10 persoane au murit din cauza virusului A (H1N1) şi 6.764 de cazuri confirmate sau probabile au fost semnalate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici