Groapă cu peste 150 de cadavre, printre care femei şi copii, descoperită la nord de Bagdad

O groapă în care se aflau 153 de cadavre, printre care femei şi copii ucişi de membrii reţelei teroriste al-Qaida în perioada 2006-2007, a fost descoperită de poliţiştii irakieni la nord de Bagdad.

14 afișări
Imaginea articolului Groapă cu peste 150 de cadavre, printre care femei şi copii, descoperită la nord de Bagdad

Groapă cu peste 150 de cadavre, printre care femei şi copii, descoperită la nord de Bagdad (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Descoperirea a fost făcută după ce un terorist a fost arestat, în urmă cu două săptămâni, în localitatea irakiană Baqouba, la 60 de kilometri la nord-est de Bagdad.

Teroristul a recunoscut că, împreună cu alţi membri ai reţelei al-Qaida, a ucis persoanele ale căror cadavre au fost lăsate în groapa comună din apropiere de Baqouba.

Poliţiştii irakieni au identificat cadavre ale unor femei, copii, civili, poliţişti şi soldaţi.

Zona în care a fost descoperită groapa era, până în 2008, o "fortăreaţă" a reţelei al-Qaida. În acea vreme, teroriştii creau baraje pe drumuri şi asasinau persoanele care treceau prin regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici