Gruparea al-Qaida a atins nivelul maxim de pregătire după 11 septmebrie 2001 -raport

Gruparea al-Qaida a atins nivelul maxim de pregătire după atentatele din septembrie 2001, a declarat un oficial american de rang înalt, citând o analiză efectuată de administraţia americană, relatează CNN.

1 afișare
Imaginea articolului Gruparea al-Qaida a atins nivelul maxim de pregătire după 11 septmebrie 2001 -raport

Gruparea al-Qaida a atins nivelul maxim de pregătire după 11 septmebrie 2001 -raport

În pofida unei campanii militare şi a unei importante operaţiuni de contraterorism, reţeaua al-Qaida şi-a redobândit puterea după ce militanţii s-au regrupat în zonele tribale din Pakistan, susţin oficialii din domeniul luptei împotriva terorismului care au avut acces la raport.

Analiza de cinci pagini este clasificată şi a fost redactată pentru oficialii americani de rang înalt şi nu ca răspuns la o anumită ameninţare, precizează CNN.

Potrivit Casei Albe, gruparea al-Qaida este un "duşman care se adaptează" în pofida campaniei militare derulate în ultimii şase ani împotriva sa.

Nou raport susţine avertismentele lansate de secretarul pentru Securitate Internă Michael Chertoff şi de alţi oficiali potrivit cărora al-Qaida rămâne o ameninţare serioasă iar Statele Unite sunt în continuare vulnerabile în pofida numeroaselor măsuri de securitate adoptate după septembrie 2001.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici