Gruparea islamistă Al Shabaab, afiliată Al Qaida, a revendicat atentatul din capitala Somaliei

Gruparea islamistă Al Shabaab, afiliată Al Qaida, a revendicat luni pentru atacul cu bombă din capitala Somaliei, Mogadissu, în care au fost ucişi cel puţin 90 de persoane în weekend, autoritâţile acuzând că un guvern străin neidentificat a ajutat la planificarea atacului, potrivit Reuters.

419 afișări
Imaginea articolului Gruparea islamistă Al Shabaab, afiliată Al Qaida, a revendicat atentatul din capitala Somaliei

Gruparea islamistă Al Shabaab, afiliată Al Qaida, a revendicat atentatul din capitala Somaliei

Într-un mesaj audio, gruparea islamistă al Shabaab, afiliată al-Qaeda, a revendicat atacul cu bombă asupra unui punct de control aglomerat situat la nord-vest de Mogadishu.

"Explozia a vizat un convoi al forţelor turce şi somaleze şi au suferit mari pierderi", a afirmat Ali Mohamud Rage, purtătorul de cuvânt Al Shabaab.

Agenţia Naţională de Informaţii şi Securitate (NISA) nu a precizat care este ţara pe care a acuzat-o că ar fi fost implicată în atentat. "O ţară străină a planificat masacrul somaliezilor din Mogadishu la 28 decembrie 2019", a scris acesta într-un mesaj postat pe Twitter.

NISA a mai spus că va folosi asistenţa unei organizaţii de informaţii străine în ancheta sa.

Cel puţin 90 de persoane au murit după explozia unui camion-capcană la un punct de control din capitala Mogadishu, acesta fiind cel mai sângeros atac din ultimii doi ani din Somalia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
somalia,
atac,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici