Grupările afiliate Al-Qaida sunt din ce în ce mai active în Siria şi Liban

Grupurile afiliate reţelei teroriste Al-Qaida sunt din ce în ce mai active în Liban şi Siria, pe fondul conflictului între opoziţia siriană şi regimul Bashar al-Assad.

209 afișări
Imaginea articolului Grupările afiliate Al-Qaida sunt din ce în ce mai active în Siria şi Liban

Grupările afiliate Al-Qaida sunt din ce în ce mai active în Siria şi Liban

Creşterea influenţei Al-Qaida este favorizată de conflictul sirian, dar şi de violenţele interconfesionale din Liban.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a trimis combatanţi în Siria pentru susţinerea forţelor regimului Bashar al-Assad, situaţia generând tensiuni şi în Liban.

În Siria, gruparea Stat Islamic în Irak şi Levant, afiliată Al-Qaida, deţine deja controlul asupra unor teritorii din nordul şi estul ţării. Însă, potrivit unor surse citate de Reuters, organizaţia islamistă încearcă acum să se extindă în Liban, în special în zona oraşului Tripoli, afectat de violenţe pe fondul conflictului din Siria.

Zilele trecute, Abu Sayyaf al-Ansary - care susţine că este liderul Al-Qaida în Liban - a declarat că organizaţia teroristă a început să se infiltreze în această ţară, ameninţând cu atacuri împotriva Israelului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici