Grupul auto Renault anunţă suspendarea activităţilor industriale în Rusia

Consiliul de administraţie al grupului auto Renault a anunţat, miercuri seară, decizia suspendării activităţilor industriale în Rusia, în contextul acţiunilor internaţionale de sancţionare din cauza intervenţiei militare în Ucraina.

2440 afișări
Imaginea articolului Grupul auto Renault anunţă suspendarea activităţilor industriale în Rusia

Sursa foto: Profimedia

"Activităţile uzinei Renault din Moscova sunt suspendate începând de astăzi", a anunţat producătorul de automobile miercuri seară, după o reuniune a Consiliului de administraţie.

În plus, grupul Renault anunţă că evaluează "opţiunile posibile" referitoare la participaţia deţinută în compania rusă AVTOVAZ. "Grupul Renault evaluează opţiunile posibile referitoare la participaţia sa în AVTOGAZ, acţionând în mod responsabil în raport cu cei 45.000 de angajaţi din Rusia. Grupul Renault reaminteşte că aplică deja măsurile necesare pentru respectarea sancţiunilor internaţionale", precizează compania, într-un comunicat postat pe site-ul oficial din Franţa.

Grupul Renault deţine o participaţie de 69% în compania rusă AVTOGAZ, conform cotidianului Le Monde şi postului France24.

Anterior, ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, ceruse "boicotarea" companiei Renault din cauza refuzului de a se retrage din Rusia.

Numeroase companii multinaţionale şi-au suspendat activităţile în Rusia ca reacţie la invazia militară rusă în Ucraina. Uniunea Europeană, Alianţa Nord-Atlantică şi Grupul G7 au impus Rusiei sancţiuni masive, în principal la nivel comercial şi financiar, din cauza invaziei militare în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici