Grupul select care a pregătit planul anti-COVID, noul „Proiect Manhattan”. Documentul secret a fost deja prezentat la Casa Albă

  • Un grup select din Statele Unite ale Americii pare să deţină deja soluţiile la criza generată de pandemie
  • Acesta este format din oameni de ştiinţă şi industriaşi înstăriţi
15034 afişări
Imaginea articolului Grupul select care a pregătit planul anti-COVID, noul „Proiect Manhattan”. Documentul secret a fost deja prezentat la Casa Albă

Grupul select care va vindeca lumea de COVID-19. Planul secret a fost deja pus la punct şi prezentat la Casa Albă

Utilizarea unor medicamente deja existente, terapiile pe bază de anticorpi, vaccinurile, alături de măsuri de relansare socială şi economică sunt elementele propuse Casei Albe de un grup de oameni de ştiinţă şi miliardari din SUA, conform Wall Street Journal.

Grupul, numit "Oameni de ştiinţă pentru oprirea Covid-19", este condus de dr. Tom Cahill, un medic în vârstă de 33 de ani devenit om de afaceri. Din grup mai fac parte, printre alte personalităţi, dr. Benjamin Cravatt, profesor de Chimie la Institutul Scripps, dr. Lynn Goldman, decanul Institutului Milken din cadrul Universităţii Washington, dr. Akiko Iwasaki, profesor de Imunobiologie la Yale, dar şi dr. David Liu, profesor de Biochimie la Universitatea Harvard.

Grupul de lucru, care acţionează ca element de legătură între companiile farmeceutice şi Administraţia Donald Trump, a elaborat deja un raport confidenţial care conţine o serie de metode atipice pentru contracararea virusului. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) şi Departamentul pentru Afacerile Veteranilor au implementat deja unele recomandări, precum reglementări de fabricaţie şi condiţii ale unor medicamente specifice. Directorul Institutelor de Sănătate, Francis Collins, a declarat că este de acord cu majoritatea recomandărilor din raport. Raportul le-a fost prezentat unor membri ai Administraţiei Donald Trump, inclusiv vicepreşedintelui Mike Pence, şeful grupului de reacţie anticoronavirus.

"OAMENI DE ŞTIINŢĂ PENTRU OPRIREA COVID-19"

I. Primul val: Medicamente existente al căror scop este modificat

Un plan de pregătire pentru utilizarea imediată în mod provizoriu a unui medicament antiviral pentru tratarea Covid-19. Printre medicamentele promiţătoare, pe primul loc s-a clasat Remdesivir.
Multe dintre sugestiile prezentate în cazul Remdesivir sunt aplicabile şi altor medicamente asemănătoare.

- Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA ar trebui să se coordoneze cu firma Gilead, producătorul Remdesivir, pentru analizarea testelor clinice;
- Guvernul ar trebui să ia măsuri pentru a facilita producerea la scară largă a Remdesivir şi de alte companii farmaceutice;
- Remdesivir este testat în multiple studii clinice anti-Covid-19. Medicamentul este administrat intravenos, iar doza iniţială este de 200 mg, urmată de 100 mg timp de 5-10 zile. Credem că această doză ar putea fi prea mică şi că tratamentul trebuie administrat mai devreme la pacienţii simptomatici. Dacă pot fi administrate doze mai mari în siguranţă ar trebui stabilit prin examinarea studiilor de siguranţă animală efectuate de Gilead.

Grupul de oameni de ştiinţă prezintă o serie de studii care ar demonstra eficienţa Remdesivir: un studiu din 2016 publicat în revista Nature, un studiu din 2017 despre Ştiinţa Medicinei Translaţionale, dovezile despre eficienţa Remdesivir în tratarea Ebola, un studiu de laborator care arată că medicamentul blochează replicarea SARS-Co-V-2.

II. Terapii pe bază de anticorpi

Companii americane din domeniul biotehnologiei au clonat deja anticorpi Covid-19, stabilind în teste de laborator care ar fi eficienţi. Anticorpi monoclonali pot fi folosiţi ca măsură de prevenţie, precum un vaccin pe termen scurt, şi pentru tratarea pacienţilor care au coronavirus. Două companii americane - Regeneron Pharmaceuticals şi Vir Biotechnology - sunt lideri în domeniul anticorpilor monoclonali.

- anticorpii pot proteja personalul esenţial;
- anticorpii pot trata persoanele infectate deja, lucru demonstrat în cursul epidemiei de Ebola;
- anticorpii umani sunt administraţi ca procedură de rutină spre exemplu în terapiile anticancer şi pentru imunizarea înaintea călătoriilor, fiind consideraţi foarte siguri;
- această abordare are potenţialul de a ajunge în teste clinice pe oameni în iunie şi, dacă procedurile vor fi accelerate cu asistenţă guvernamentală, ar putea fi aprobată în această vară sau în toamnă, mult mai devreme decât un vaccin tradiţional sau decât dezvoltarea unor medicamente.

Eforturile antiepidemice ar trebui să includă testarea pentru depistarea infectării anterioare, testarea serologică pentru anticorpi şi înştiinţarea spitalelor despre testele clinice, pentru a se accelera aprobarea eventualelor tratamente.

III. Vaccinuri

Plan pentru dezvoltarea rapidă a unui vaccin contra Covid-19 şi a viitoarelor pandemii
Această abordare, axată pe dezvoltarea unui vaccin, va genera o victorie pe termen lung asupra coronavirusului, afirmă autorii raportului. Deşi, istoric, media dezvoltării şi aprobării unui vaccin este de şase-opt ani, autorii propun un calendar cuprins între martie 2020 şi martie 2021. Unele dintre abordările actuale includ particule de virus inactivate (Sinovac), proteine ​​recombinate (Sanofi), virusuri hibride vii (Janssen) şi vaccinuri pe bază de ARN (Moderna, CureVac, BioNTech / Pfizer, Translate / Sanofi). În prezent, există peste 90 de proiecte pentru vaccinuri.

- dată fiind urgenţa pandemiei, este esenţial să fie elaborată o evaluare clinică standardizată, care să permită, cu susţinerea autorităţilor de reglementare, compararea rapidă şi semnificativă a datelor;
- este necesară transparenţă fără precedent şi intensificarea cooperării;
- sunt necesare planuri de distribuire rapidă şi administrare a unui evenual vaccin.

IV. Relansarea activităţilor sociale şi economice

Deşi măsurile drastice de distanţare socială şi restricţionare rămân un pas necesar pentru a bloca răspândirea exponenţială a COVID-19 în Statele Unite, redresarea activităţilor de tip social şi economic este din ce în ce mai urgentă pentru
bunăstarea multor americani. În acest document, propunem un plan pentru redeschiderea şcolilor şi companiilor într-un mod care să reducă riscul apariţiei viitoarelor focare epidemice şi pierderii de vieţi omeneşti, spre exemplu în cel de-al doilea val pandemic, în toamnă.

În acest plan, propunem trei măsuri esenţiale pentru persoanele care se întorc în şcoli şi la lucru: 1) raportarea simptomelor zilnic, înainte de a începe lucrul; 2) participarea la testări frecvente PCR; 3) purtarea unor echipamente individuale de protecţie. Estimăm că se vor reduce substanţial riscurile asociate reluării activităţilor sociale şi economice, subliniază autorii.

Simptome zilnice de verificat:
- toţi anagajaţii, elevii şi studenţii trebuie să confirme (printr-o aplicaţie smartphone), înainte de a ieşi din casă, că nu au următoarele simptome: febră, dureri ale sinusurilor, tuse, reducerea sau modificarea simţului mirosului ori gustului; expectoraţii; nas înfundat; stări de frig, oboseală, dureri de gât, dureri de cap, dificultăţi respiratorii, dureri musculare, diaree, stări de vomă. "Niciunul dintre aceste simptome nu este specific doar bolii Covid-19, dar în mod agregat pot fi folosite pentru evaluarea riscului individual de infectare cu SARS-CoV-2; chiar dacă sunt generate de alţi patogeni, reprezintă o bază prudentă de rămânere acasă", precizează autorii.

- testarea frecventă pentru depistarea virusului, prin analize PCR şi chiar prin colectarea mostrelor de salivă ale unui grup. "(...) Testarea frecventă a persoanelor care merg la serviciu ori la studii constituie un ingredient-cheie pentru reluarea activităţilor sociale şi pentru salvarea economiei", precizează autorii.

- purtarea echipamentelor de protecţie: sunt recomandate măşti asemănătoare cu cele chirurgicale.

- testarea serologică pentru depistarea anticorpilor, importantă pentru dezvoltarea de vaccinuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici