Grupului Wagner atacă populaţia din Est cu bombe termobarice capabile să ardă un om

Agenţia de presă rusă RIA Novosti a publicat imagini care arată utilizarea sistemelor grele de aruncătoare de flăcări TOS-1A Solntsepek, cunoscute şi sub denumirea de bombe termobarice, de către Grupul Wagner, pentru a ataca forţele ucrainene în oraşul Artemivsk şi suburbiile acestuia, lângă Kramatorsk, regiunea Doneţk.

9807 afișări
Imaginea articolului Grupului Wagner atacă populaţia din Est cu bombe termobarice capabile să ardă un om

Explozia rachetelor termobarice are loc în două faze: prima detonează focosul format din două substanţe diferite, producându-se astfel un nor de aerosoli.

Când acest nor explodează, globul de foc care se formează dezvoltă temperaturi foarte ridicate care ard oxigenul din jur, iscând o undă de şoc foarte puternică, distructivă pentru orice se află pe traiectorie.

Şi armata rusă a fost acuzată că foloseşte TOS-1A şi focoase termobarice, inclusiv în timpul asediului lui Mariupol au fost strânse numeroase dovezi pentru a susţine teoria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici