Grupurile islamiste din Fâşia Gaza continuă atacurile cu rachete, inclusiv spre Ierusalim

Grupurile islamiste din Fâşia Gaza au continuat, vineri, atacurile cu rachete spre sudul şi centrul Israelului, iar unele proiectile au ajuns până la periferia oraşului Ierusalim.

1073 afișări
Imaginea articolului Grupurile islamiste din Fâşia Gaza continuă atacurile cu rachete, inclusiv spre Ierusalim

Sistemele antiaeriene au fost declanşate în zonele Etzion şi Beit Shemesh, la periferia Ierusalimului, dar şi în Nes Harim şi Alon Shvut, în Cisiordania, conform site-ului Ynetnews.com şi cotidianului The Times of Israel.

Multe rachete au fost interceptate de sistemele antibalistice, dar unele au căzut în localităţi din sudul Israelului, provocând daune în Eshkol şi în Sderot.

În replică, armata israeliană a atacat lansatoare de rachete din sudul Fâşiei Gaza, omorând cel puţin doi militanţi islamişti.

Între timp, continuă eforturile pentru ajungerea la un armistiţiu între armata israeliană şi grupul militant palestinian Jihadul Islamic. Bilanţul atacurilor israeliene asupra Fâşiei Gaza este de cel puţin 29 de morţi, printre care se numără cel puţin 13 militanţi islamişti. Alte zeci de persoane au fost rănite.

În Israel, o persoană a fost ucisă joi într-un atac cu rachete asupra unui bloc rezidenţial din orăşelul Rehovot, situat la doar zece kilometri sud de Tel Aviv. Alte zece persoane au fost rănite în acest atac, iar una în zona Sdot Negev, în sudul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici