Guvernatorul adjunct al Harkovului: Rusia controlează 60% din oraşul Vovceansk. 10.500 de civili au fost evacuaţi din regiunea Harkov din cauza ruşilor

Guvernatorul adjunct al Harkovului, Roman Semehuka, a transmis, luni, că forţele armate ruseşti controlează 60% din oraşul Vovceansk, după ce, în urmă cu 10 zile, au început o nouă ofensivă în regiunea Harkov.

Urmărește
1884 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul adjunct al Harkovului: Rusia controlează 60% din oraşul Vovceansk. 10.500 de civili au fost evacuaţi din regiunea Harkov din cauza ruşilor

Guvernatorul adjunct al Harkovului: Rusia controlează 60% din oraşul Vovceansk. 10.500 de civili au fost evacuaţi din regiunea Harkov din cauza ruşilor

„Inamicul continuă să încerce, în special în Vovceansk, să împingă forţele armate ucrainene în afara oraşului”, a spus Semehuka.

Oraşul este descris de ucraineni ca fiind aproape distrus. Rusia încearcă acum să atace şi satele şi comunele din apropierea oraşului.

„Suntem încontinuu sub atac. Inamicul atacă neîncetat, concentrându-se în special pe Lipţki şi Vovceansk”, a mai spus Semehuka.

Statul Major al Apărării din Ucraina a transmis, luni, că trupele ucrainene combat atacurile ruşilor din apropiere de satul Starţia, din regiune. Peste 10.500 de civili au fost evacuaţi din regiunea Harkov în contextul luptelor intense. 

Până acum, armata rusă a reuşit să avanseze doar 10 kilometri în regiune, însă a fost oprită de prima linie de apărare. Într-un interviu pentru AFP, preşedintele Zelenski a spus, pe 17 mai, că ofensiva ruşilor din Harkov ar putea fi prima dintr-un val de astfel de ofensive desfăşurate de ruşi în acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici