Guvernatorul statului New York, implicat într-un caz de prostituţie

Guvernatorul statului New York, Eliot Spitzer, şi-a informat oficialii de rang înalt din cadrul administraţiei că a fost implicat într-un caz de prostituţie, relatează site-ul publicaţiei New York Times, citând un responsabil al administraţiei.

20 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul statului New York, implicat într-un caz de prostituţie

Guvernatorul statului New York, Eliot Spitzer, şi soţia sa Silda (Imagine: New York Times)

Eliot  Spitzer a fost filmat de autorităţile federale luna trecută, în timp ce aranja o întâlnire cu o prostituată la un hotel din Washington, potrivit publicaţiei, care citează o sursă familiară cu ancheta.

Guvernatorul a susţinut luni o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat scuze familiei sale pentru o "problemă privată", dar nu a făcut nici o referire la informaţiile publicate de New York Times.

"Nu am reuşit să mă ridic la standardele pe care mi le-am stabilit. Acum încerc să recâştig încrederea familiei mele", a declarat Spitzer.

El nu a menţionat o eventuală demisie, iar consilierii săi au refuzat să facă vreun comentariu.

Postul de televiziune Fox News, care cita surse anonime, a relatat înaintea conferinţei acestuia că ar urma să demisioneze.

În calitate de Procuror General al statului, înainte de a fi ales guvernator în noiembrie 2006, el era numit uneori Şeriful de pe Wall Street, pentru rolul său proeminent în investigarea unor cazuri financiare.

Spitzer, un democrat, a preluat funcţia de guvernator promiţând că va realiza reforme, dar a intrat imediat într-un conflict cu liderii republicani din Senatul statului, încetinind ritmul acţiunilor aflate pe agenda sa.

El este căsătorit cu Silda Wall Spitzer din 1987 şi au împreună trei fiice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici