Guvernul britanic nu face destul pentru reducerea emisiilor de carbon

Eforturile Guvernului britanic de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră au fost "extrem de neînsemnate", se arată luni într-un raport realizat de mai mulţi politicieni din Marea Britanie.

15 afișări
Imaginea articolului Guvernul britanic nu face destul pentru reducerea emisiilor de carbon

Guvernul britanic nu face destul pentru reducerea emisiilor de carbon (Imagine: Mediafax/AFP)

"Guvernul trebuie să îşi demonstreze rolul de lider, printr-o serie de progrese rapide", se arată în acest raport, care observă că o problemă notabilă a Marii Britanii este consumul ridicat de electricitate, din cauza utilizării tot mai frecvente a computerelor.

Raportul citează cifre ale Comisiei pentru dezvoltare durabilă, care arată că Executivul britanic are drept obiectiv reducerea emisiilor de carbon cu 12,5 la sută până în 2011, la 2.000 de niveluri.

"Pentru a realiza acest obiectiv (de a deveni ţară neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, n. red.) începând cu 2012 este important ca Executivul să facă tot posibilul pentru a reduce mai degrabă propriile emisii, decât să se bazeze pe cumpărarea unor substituţi ai carbonului", potrivit raportului.

Eforturile guvernului de a produce electricitate din surse alternative au fost "extrem de dezamăgitoare", mai indică raportul, coordonat de Tim Yeo, membru al Partidului Conservator.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici