Guvernul chilian a solicitat oficial ajutor internaţional după seismul de sâmbătă - VIDEO

Autorităţile chiliene au solicitat oficial ajutor internaţional după cutremurul devastator de sâmbătă, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA).

26 afișări
Imaginea articolului Guvernul chilian a solicitat oficial ajutor internaţional după seismul de sâmbătă - VIDEO

Guvernul chilian a solicitat oficial ajutor internaţional după seismul de sâmbătă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul a cerut asistenţă internaţională", a afirmat Elisabeth Byrs, precizând că autorităţile chiliene "au furnizat o listă care conţine priorităţile".

La două zile după cutremurul cu magnitudinea 8,8, Biroul naţional pentru situaţii de urgenţă ONEMI a anunţat că bilanţul a crescut la 711 morţi. Bilanţul anterior, anunţat duminică seara de preşedintele Michelle Bachelet, indica moartea a 708 persoane.

Bachelet a avertizat că bilanţul ar putea creşte în continuare, precizând că unul din opt chilieni a fost afectat de catastrofă. În două regiuni, cel mai grav afectate de cutremur, a fost decretată "stare excepţională", iar la Concepcion - oraş cu 500.000 de locuitori, aflat la 400 de kilometri sud de capitală - au fost instituite restricţii de circulaţie pentru a preveni jafurile.

Conform companiei americane EQECAT, pagubele provocate de seism sunt estimate la 15 - 30 miliarde de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici