Guvernul de la Berlin intenţionează reducerea alocaţiilor copiilor imigranţilor din state UE. Sunt vizaţi inclusiv românii

Guvernul federal al Germaniei a elaborat un plan care prevede reducerea alocaţiilor pe care le primesc imigranţii din state membre ale Uniunii Europene, inclusiv românii, care muncesc pe teritoriul german pentru copiii aflaţi în ţările de origine, relatează presa germană.

5853 afișări
Imaginea articolului Guvernul de la Berlin intenţionează reducerea alocaţiilor copiilor imigranţilor din state UE. Sunt vizaţi inclusiv românii

Guvernul de la Berlin intenţionează reducerea alocaţiilor copiilor imigranţilor din state UE (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Politicienii din Germania au analizat mulţi ani posibilitatea diminuării indemnizaţiilor sociale de care beneficiază imigranţii.

Vineri, Ministerul federal al Finanţelor şi Ministerul Economiei au ajuns la un acord asupra aplicării unui proiect de lege care prevede reducerea alocaţiilor de care beneficiază imigranţii din state membre UE care muncesc în Germania pentru copiii aflaţi în ţările de origine, afirmă surse citate de publicaţia Die Welt.

Potrivit unei copii a proiectului de lege obţinută de publicaţia Die Welt, alocaţiile primite de cetăţeni din ţări precum România, Polonia, Bulgaria şi Croaţia care lucrează în Germania dar ai căror copii sunt în ţările de origine vor fi reduse cu 50%.

Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble (membru al Uniunii Creştin-Democrate, CDU, centru-dreapta), estimează că astfel se vor economisi 159 de milioane de euro pe an. Potrivit datelor pe care le are Wolfgang Schäuble, 185.000 de copii domiciliaţi în ţări membre UE alta decât Germania primesc alocaţii din partea statului german întrucât părinţii lor lucrează la companii germane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici