Guvernul din Columbia şi mişcarea rebelă FARC au semnat un acord privind participarea politică

Guvernul Columbiei şi mişcarea rebelă Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) au ajuns, miercuri, la un acord privind participarea politică a membrilor grupării insurgente după un eventual acord definitiv de pace, anunţă un diplomat cubanez.

102 afișări

"Am ajuns la un acord fundamental asupra celui de-al doilea punct de pe ordinea de zi", a confirmat Guvernul de la Bogota.

"Acordul prevede garanţii pentru exercitarea opoziţiei politice, măsuri pentru încurajarea participării civice şi revizuirea sistemului electoral columbian după eventualul acord de pace", a explicat un diplomat norvegian.

Negocierile între Guvernul de la Bogota şi gherilele FARC se desfăşoara la Havana, fiind mediate de Norvegia şi Cuba.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici