Guvernul din Hong Kong amână scrutinul parlamentar regional, din cauza pandemiei

  • Scrutinul parlamentar din provincia Hong Kong a fost amânat
  • Carrie Lam: "Anunţ astăzi decizia cea mai dificilă din ultimele şapte luni, mai precis amânarea scrutinului pentru desemnarea membrilor Consiliului Legislativ"
  • Decizia riscă să amplifice nemulţumirea mişcării prodemocraţie din Hong Kong
80 afișări
Imaginea articolului Guvernul din Hong Kong amână scrutinul parlamentar regional, din cauza pandemiei

Sursa FOTO: Profimedia

Premierul din Hong Kong, Carrie Lam, un politician pro-Beijing, a anunţat vineri decizia amânării scrutinului parlamentar regional care era programat în septembrie, din cauza pandemiei, informează cotidianul Le Figaro.

Decizia riscă să amplifice nemulţumirea mişcării prodemocraţie din Hong Kong, care a cerut să nu fie invocat pretextul pandemiei în scopuri politice.

"Anunţ astăzi decizia cea mai dificilă din ultimele şapte luni, mai precis amânarea scrutinului pentru desemnarea membrilor Consiliului Legislativ", a declarat Carrie Lam.

Joi, autorităţile din Hong Kong au anunţat invalidarea candidaturilor a 12 activişti prodemocraţie. "Rezistenţa noastră va continua şi sperăm că lumea va fi de partea noastră în luptele care vor urma", a declarat vineri Joshua Wong, unul dintre liderii mişcării prodemocraţie.

Marea Britanie va urmări cu multă atenţie alegerile parlamentare programate în provincia Hong Kong. Marea Britanie şi Statele Unite au criticat dur decizia Chinei de impunere a noii legi privind siguranţa naţională în Hong Kong, considerând acţiunea drept o consolidare a controlului politic asupra fostei colonii britanice. Uniunea Europeană a dispus o serie de măsuri împotriva Chinei, în contextul noii legi privind siguranţa naţională din Hong Kong.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici