Guvernul francez se va pronunţa luni cu privire la viitorul companiei Spanghero, aflată în centrul scandalului cărnii de cal

Ministrul francez delegat pentru Afaceri Agroalimentare Guillaume Garot a declarat luni că Guvernul se va pronunţa în timpul zilei cu privire la viitorul companiei Spanghero, aflată în centrul scandalului cărnii de cal descoperite în loc de carne de vită în produse semipreparate.

150 afișări
Imaginea articolului Guvernul francez se va pronunţa luni cu privire la viitorul companiei Spanghero, aflată în centrul scandalului cărnii de cal

Guvernul francez se va pronunţa luni cu privire la viitorul companiei Spanghero, aflată în centrul scandalului cărnii de cal (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Guvernul a suspendat joi autorizaţia de procesare a cărnii pentru compania de la Castelnaudary (sud-vest), o măsură care a trimis în şomaj tehnic aproximativ 300 de angajaţi.

"În cursul zilei, vom avea rezultatul anchetei, care a fost efectuată la faţa locului, în fabrica de la Castelnaudary, de către brigada veterinară şi care ne va permite să spunem ce se va întâmpla cu activitatea companiei, dar înţeleg foarte bine nemulţumirea salariaţilor", a declarat el pentru postul de radio France Inter.

Iar "în această seară, împreună cu Stephane Le Foll (ministrul francez al Agriculturii, n.red.), vom vorbi despre activitatea industrială şi dacă aceasta poate fi continuată, extinsă", a precizat el.

Ministrul a reamintit că rolul Guvernului este să-şi protejeze consumatorii, dar nu există niciun risc sanitar pentru moment, din informaţiile pe care le deţine.

Compania Spanghero, cumpărată în 2009 de la familia Spanghero de cooperativa bască Lur Berri, est acuzată că a revândut carne de cal etichetată drept carne de vită care s-a folosit ulterior în peste 4,5 milioane de produse vândute în 13 ţări europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici