Guvernul Franţei a DEMISIONAT. Francois Hollande l-a desemnat pe Manuel Valls prim-ministru

Guvernul Franţei, condus de premierul socialist Jean-Marc Ayrault, a demisionat luni, informează un comunicat oficial. Preşedintele socialist al Franţei, Francois Hollande, l-a desemnat oficial pe Manuel Valls în funcţia de prim-ministru, îndemnându-l să formeze un guvern restrâns.

1072 afișări
Imaginea articolului Guvernul Franţei a DEMISIONAT. Francois Hollande l-a desemnat pe Manuel Valls prim-ministru

Manuel Valls va fi numit prim-ministru al Franţei - surse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"I-am încredinţat lui Manuel Valls misiunea de a conduce Guvernul Franţei", a declarat Hollande, citat de AFP.

"Am înţeles mesajul clar al francezilor", a insistat Hollande, referindu-se la alegerile locale desfăşurate duminică.

Preşedintele socialist, confruntat el însuşi cu scăderea popularităţii din cauza crizei economice, a promis reducerea impozitelor până în anul 2017.

Guvernul Franţei, condus de premierul socialist Jean-Marc Ayrault, a demisionat luni, ca reacţie la înfrângerea socialiştilor în alegerile locale.

Decizia a fost luată după ce Jean-Marc Ayrault a demisionat, susţin surse citate de presa franceză, ca reacţie la înfrângerea socialiştilor în alegerile locale.

Născut la Barcelona şi devenit cetăţean francez la vârsta de 20 de ani, actualul ministru de Interne, Manuel Valls, în vârstă de 51 de ani, este preferat de francezi pentru a ocupa funcţia de prim-ministru, notează AFP.

Cei doi miniştri ecologişti au anunţat că nu vor să participe la formarea Guvernului Valls

Cei doi miniştri ecologişti ai Guvernului în exerciţiu al Franţei au anunţat că "nu intenţionează să participe" la formarea noului Guvern al lui Manuel Valls, fostul ministru de Interne desemnat luni de către preşedintele francez, François Hollande, în funcţia de prim-ministru.

Ministrul însărcinat cu Dezvoltarea, Pascal Canfin, şi ministrul pentru Locuinţe, Cécile Duflot, au anunţat într-un comunicat că nu vor participa la formarea noului Guvern francez, deoarece "ideile aduse de noul premier (...) nu constituie răspunsul adecvat la problemele francezilor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici