Guvernul Greciei susţine că nu are mijloacele necesare pentru a face faţă afluxului de imigranţi

Guvernul în exerciţiu al Greciei, condus de premierul demisionar Alexis Tsipras, a explicat luni că infrastructura ţării este insuficientă pentru a face faţă celei mai grave crize a refugiaţilor de după al II-lea Război Mondial.

756 afișări
Imaginea articolului Guvernul Greciei susţine că nu are mijloacele necesare pentru a face faţă afluxului de imigranţi

Guvernul Greciei susţine că nu are mijloacele necesare pentru a face faţă afluxului de imigranţi (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Pe fondul crizei economice acute, Grecia se confruntă cu un aflux de zeci de mii de imigranţi, majoritatea sirieni care fug de războiul civil.

Agenţiile umanitare internaţionale au criticat reacţia slabă a Greciei.

Guvernul de la Atena a anunţat că, în primele şapte luni ale anului 2015, în Grecia au venit 160.000 de imigranţi, de trei ori mai mulţi decât în 2014.

"Grecia este ţară de primire a imigranţilor, astfel că suntem obligaţi să avem infrastructură", a declarat Olga Gerovasili, purtătorul de cuvânt al Guvernului în exerciţiu de la Atena.

"Dar suntem acuzaţi de lucruri pentru care nu am avut timp, de ceea ce nu au făcut guvernele Greciei din ultimii ani", a adăugat oficialul grec, potrivit postului Alpha TV.

Unele organizaţii pentru drepturile omului au admis că Grecia este doar o parte a problemei europene a imigraţiei. "Nu este vorba doar de o tragedie greacă..., ci de o criză la nivel european", a afirmat Gauri van Gulik, director în cadrul organizaţiei Amnesty International responsabil de Europa şi Asia Centrală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici