Guvernul italian va deschide o groapă pentru deşeuri la Neapole

Guvernul italian şi-a anunţat duminică decizia de a deschide o groapă de deşeuri la Chiaiano, o zonă periferică din Neapole (sudul Italiei), pentru a rezolva criza deşeurilor.

179 afișări
Imaginea articolului Guvernul italian va deschide o groapă pentru deşeuri la Neapole

Guvernul italian va deschide o groapă pentru deşeuri la Neapole (Imagine: Mediafax/AFP)

Secretarul de stat italian însărcinat cu rezolvarea crizei deşeurilor, Guido Bertolaso, a anunţat deschiderea acestei noi gropi de deşeuri, în pofida opoziţiei locuitorilor din zonă, la sfârşitul unei reuniuni cu autorităţile locale la Neapole, relatează agenţia Ansa.

Guido Bertolaso a adăugat totuşi că doreşte să continue discuţiile tehnice în privinţa anumitor aspecte ale acestei chestiuni, în special despre natura deşeurilor care urmează să fie depozitate la Chiaiano, potrivit aceleaşi surse.

"De la bun început vom implica toate autorităţile locale. Dispunem de toate soluţiile necesare pentru a reduce la minimum neplăcerile populaţiei", a adăugat Bertolaso, potrivit căruia deschiderea efectivă a gropii ar trebui să aibă loc în maximum trei luni.

Oficialul a confirmat că această groapă va fi, precum toate celelalte, protejate de forţele de ordine, armată şi poliţie.

Chiaiano este una dintre principalele zone, din cele zece desemnate de Guvern în regiunea Neapole, din Campania, iar aici ar trebui să fie depozitate circa 700.000 de tone de deşeuri.

La sfârşitul lunii mai, la Chiaiano au avut loc ciocniri între manifestanţii împotriva deschiderii gropii de deşeuri şi forţele de ordine. S-a revenit la o situaţie de calm doar după ce s-a ajuns la un acord negociat, care prevedea efectuarea unor expertize tehnice referitoare la fezabilitatea gropii de deşeuri, ale căror rezultate au fost publicate duminică.

Tensiunea a reapărut cu trei săptămâni în urmă când premierul italian Silvio Berlusconi îşi anunţase convingerea că în această zonă ar putea fi depozitate deşeurile, fără a aştepta rezultatele expertizei.

Neapole şi regiunea Campania se confruntă cu o criză a deşeurilor de 14 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici