Guvernul japonez se simte ruşinat, după ce un deputat pro-rus a mers la Moscova

Guvernul japonez este jenat în urma întâlnirii de la Moscova dintre şeful adjunct al diplomaţiei ruse, Andrei Rudenko, şi Muneo Suzuki, un senator japonez pro-rus.

444 afișări
Imaginea articolului Guvernul japonez se simte ruşinat, după ce un deputat pro-rus a mers la Moscova

Guvernul japonez se simte ruşinat, după ce un deputat pro-rus a mers la Moscova

Ministerul rus a anunţat întâlnirea de ieri, iar vizita a luat prin surprindere Executivul nipon, care a condamnat întotdeauna invazia rusă şi care a criticat astăzi iniţiativa personală a oficialului.

„Guvernul nu a fost informat de domnul Suzuki cu privire la vizita sa în Rusia”, a săus purtătorul de cuvânt al guvernului, Hirokazu Matsuno.

Ministrul de Externe, Yoko Kamikawa, a părut şi mai iritat: „Nu putem comenta motivul vizitei ei în Rusia şi detaliile agendei sale”.

Deputatul a plecat duminică la Moscova „pentru o călătorie de inspecţie”, a explicat secretarul său - Shinji Akamatsu, adăugând că face călătoria „în numele viziunii sale asupra interesului naţional”.

Mişcarea îi stânjeneşte propriul său partid, care a anunţat deja că îl va chema pe Suzuki să dea explicaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici