Guvernul republicii ruse Inguşetia a fost demis

Preşedintele Inguşetiei, Iunus-Bek Evkurov, a hotărât demiterea Guvernului, acuzat că ar fi avut o activitate "nesatisfăcătoare", a anunţat Preşedinţia acestei republici din Cauzacul rus, vecină cu Cecenia şi afectată de o rebeliune islamistă.

19 afișări
Imaginea articolului Guvernul republicii ruse Inguşetia a fost demis

Preşedintele Inguşetiei, Iunus-Bek Evkurov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Motivul demiterii este activitatea nesatisfăcătoare a Guvernului în domeniile social, economic, în sectorul agricol, precum şi corupţia", potrivit Preşedinţiei.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Kaloi Ahilgov a declarat că un nou Guvern va fi format în curând.

Evkurov, un fost general şi "erou al Rusiei", a fost numit în fruntea Inguşetiei la sfârşitul anului 2008, pentru a încerca să pună capăt rebeliunii islamiste care afectează republica şi pentru a combate corupţia endemică.

În iunie, el a supravieţuit unui atac sinucigaş cu maşină-capcană, iar rănile sale l-au constrâns să primească îngrijiri medicale pentru o perioadă de peste două luni la Moscova. La întoarcerea sa, a demis trei oficiali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici