Guvernul sârb cheamă oamenii în stradă

Guvernul sârb va organiza joi o manifestaţie de protest faţă de proclamarea unilaterală a independenţei provinciei Kosovo, relatează postul de radio B92 în pagina electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Guvernul sârb cheamă oamenii în stradă

Guvernul sârb cheamă oamenii în stradă

Asociaţia studenţilor din Belgrad şi ministrul Educaţiei Zoran Loncar au făcut, de asemenea, apel la cetăţeni să participe la manifestaţia de protest.

Partidul Radical Sârb (SRS) a anunţat că toate formaţiunile care participă la protest vor asigura mijloacele de transport pentru ca simpatizanţii din întreaga ţară să poată ajunge joi la Belgrad.

"Kosovo nu este o problemă care vizează doar partidele, este una de interes naţional şi statal. Kosovo nu poate fi folosit pentru promovarea intereselor de partid", a declarat Boris Tadici, preşedintele Serbiei.

El a declarat că problema Kosovo este una legată de identitatea, suveranitatea, integritatea teritorială, istoria şi tradiţia Serbiei. Tadici a sugerat ca manifestaţia să fie organizată de instituţiile de stat iar persoanele care vor rosti discursuri să nu fie afiliate politic, ci să fie mai degrabă personalităţi publice.

Vicepreşedintele SRC, Tomislav Nikolici, a declarat însă că nu ştie dacă se va adresa cetăţenilor în cursul manifestaţiei de joi. "Mă pot adresa lor, dar Serbia vrea ca premierul şi preşedintele să i se adreseze în astfel de momente", a precizat el.

Ministrul sârb pentru Kosovo, Slobodan Samardzici, a declarat că toate partidele parlamentare vor participa la protestul de joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici