Guvernul sloven obţine votul de încredere al Parlamentului

Premierul sloven Alenka Bratusek a obţinut, vineri dimineaţa, votul de încredere al Parlamentului, care i-a acordat sprijinul pentru a impune un buget de austeritate în această mică ţară în criză din zona euro.

98 afișări
Imaginea articolului Guvernul sloven obţine votul de încredere al Parlamentului

Alenka Bratusek, premierul Sloveniei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cu 50 de voturi pentru şi 31 împotrivă, deputaţii sloveni au votat bugetul pe 2014, pe care Bratusek l-a însoţit de un vot de încredere.

Votul a avut loc vineri dimineaţa, după 19 ore de dezbateri.

Bugetul de austeritate ar trebui să îi permită Sloveniei să îşi redreseze sistemul bancar fără ajutor extern.

Fost elev model al zonei euro în care a intrat în 2007, Slovenia este afectată din plin de criza economică şi financiară.

Chiar după învestirea Guvernului Bratusek la 20 martie, după mai multe luni de criză politică, internă şi manifestaţii populare, ţara a fost citată adeseori ca un potenţial candidat la un ajutor european, în urma salvării Ciprului.

Şeful opoziţiei de centru-dreapta şi fostul premier Janez Jansa, înlăturat de la putere în februarie printr-o moţiune de cenzură, a profitat de vot pentru a denunţa din nou un buget nefiabil, potrivit lui, şi pentru a încuraja-o pe Bratusek să ceară ajutorul UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici