Guvernul spaniol decretează "stare de alertă", în urma grevei controlorilor de trafic aerian

Guvernul spaniol a decretat sâmbătă "stare de alertă" ca răspuns la greva controlorilor de trafic aerian care paralizează traficul, ceea ce deschide calea declanşării unor urmăriri penale împotriva greviştilor, a anunţat ministrul de Interne Alfredo Perez Rubalcaba.

22 afișări
Imaginea articolului Guvernul spaniol decretează "stare de alertă", în urma grevei controlorilor de trafic aerian

Guvernul spaniol decretează "stare de alertă", în urma grevei controlorilor de trafic aerian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este prima dată, potrivit presei spaniole, când Guvernul ia o astfel de măsură de la reinstauarea democraţiei în 1977.

"Aeroporturile sunt practic toate paralizate", a declarat Rubalcaba la încheierea unei şedinţe extraordinare a Guvernului, care a aprobat "un decret prin care este instituită stare de alertă, în acord cu Constituţia".

Starea de alertă va fi în vigoare în principiu "15 zile", a declarat ministrul.

Acest lucru înseamnă că "angajaţii vor fi convocaţi la locul de muncă şi în cazul în care nu se vor prezenta acest lucru va putea fi calificat drept nesupunere, prevăzută de codul penal militar", a explicat Rubalcaba.

Guvernul spaniol a decis vineri seara să încredinţeze administrarea traficului aerian armatei, ca răspuns la greva ilegală a controlorilor de trafic aerian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici