Guvernul turc anchetează medicii care au îngrijit protestatari

Guvernul turc a lansat anchete împotriva medicilor care au tratat protestatari de la începutul mişcării de contestare a premierului turc Recep Tayyip Erdogan, acţiuni semnalate de Uniunea medicilor din Turcia (TTB).

193 afișări
Imaginea articolului Guvernul turc anchetează medicii care au îngrijit protestatari

Guvernul turc anchetează medicii care au îngrijit protestatari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Inspectorul şef al Ministerului Sănătăţii, Iyzzet Tasçi a declarat, într-un mesaj adresat, la 13 iunie, Camerei Medicilor din Istanbul, că a lansat o anchetă asupra infirmeriilor improvizate, care au tratat membrii mişcării de rezistenţă" la Istanbul, a afirmat Osman Öztürk, din partea TTB, în timpul unei conferinţe de presă.

"Aceştia ne cer să le transmitem cu promptitudine lista cu numele celor care au lucrat în aceste infirmerii, dar şi a pacienţilor care au fost trataţi", a adăugat medicul.

Sute de medici, infirmieri, farmacişti şi studenţi la medicină au acordat primul ajutor persoanelor afectate de gazele lacrimogene, de la debutul mişcării de protest, care a fost violent reprimată de poliţie.

"Confraţii care au lucrat zi şi noapte fără să aibă teama grenadelor lacrimogene sau tunurilor de apă, pentru a trata manifestanţii, ne onorează", a declarat Öztürk, asigurând că organizaţia sa "nu va da numele niciunui pacient sau confrate, către minister".

Intrebat de AFP, Ministerul Sănătăţii a declarat că nu este în măsură să se pronunţe cu privire la existenţa unei asemenea anchete.

Potrivit ultimului bilanţ publicat miercuri seara de TTB, protestele s-au soldat cu patru morţi, trei manifestanţi şi un poliţist, şi peste 7.500 de răniţi, dintre care 50 grav.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici