Guvernul ucrainean a propus interzicerea accesului în Ucraina pentru circa 200 de cetăţeni ruşi

Guvernul ucrainean a propus interzicerea accesului în Ucraina pentru circa 200 de cetăţeni ruşi, a anunţat, luni, premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, relatează agenţia de presă rusă Itar-Tass, în pagina electronică.

264 afișări
Imaginea articolului Guvernul ucrainean a propus interzicerea accesului în Ucraina pentru circa 200 de cetăţeni ruşi

Guvernul ucrainean a propus interzicerea accesului în Ucraina pentru circa 200 de cetăţeni ruşi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lista preliminară include circa 200 de persoane. Este vorba de cetăţeni ai Federaţiei Ruse şi politicieni ruşi, cărora le va fi interzis accesul pe teritoriul Ucrainei", a spus el pentru postul de televiziune ucrainean ICTV, potrivit Itar-Tass.

În plus, Iaţeniuk a anunţat că Ucraina pregăteşte sancţiuni împotriva unor societăţi ruseşti. "Este vorba de îngheţarea activelor, interdicţii de a participa la privatizări, introducerea monitorizării financiare pentru toate companiile apropiate de Guvernul rus", a spus el.

La 12 septembrie, Guvernul ucrainean a aprobat, ca urmare a intrării în vigoare a legii privind sancţiunile, o listă de propuneri pentru Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare faţă de Rusia.

Kievul a propus ca toţi cei care au susţinut "agresiunea militară împotriva Ucrainei, terorismul şi ocuparea unei părţi a ţării" să fie vizaţi de interdicţii privind accesul pe teritoriul ucrainean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici