Guvernul ungar vrea să închidă majoritatea centrelor pentru refugiaţi

Guvernul ungar vrea să închidă toate taberele de refugiaţi - păzite sau deschise - din ţară, cu excepţia a două tabere de corturi situate în apropierea frontierei de vest, scrie cotidianul Magyar Nemzet în ediţia de joi, relatează MTI.

2035 afișări
Imaginea articolului Guvernul ungar vrea să închidă majoritatea centrelor pentru refugiaţi

Guvernul ungar vrea să închidă toate centrele pentru refugiaţi, cu excepţia a două tabere (Imagine:Hepta / Mediafax Foto)

Pe lângă centrele de primire a migranţilor de la Nagyfa, Kiskunhalas, Bekescsaba şi Nyirbator - situate în apropierea frontierelor din sudul şi estul ţării -, Guvernul va închide, de asemenea, instalaţiile de la Bicske şi Vamosszabadi - în nord -, potrivit ziarului.

"Nu avem nevoie de mai mult de două centre de primire, cele de la Szentgotthard şi Kormend", a declarat pentru ziar Lajos Kosa, liderul grupului parlamentar Fidesz.

Toate taberele din sudul Ungariei sunt goale, a adăugat el.

Parlamentul şi-a amânat miercuri o dezbatere pe tema migraţiei, deoarece parlamentarii vor să vadă dacă se va ajunge la un acord cu Turcia la summitul de la Bruxelles, care începe joi, a declarat Kosa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici