Guy Verhofstadt semnalează intenţia de formare a unui nou grup politic european, în locul ALDE/ Barna: Verhofstadt va participa la un miting USR-PLUS

Grupul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) va fi dizolvat după scrutinul europarlamentar, urmând să fie înlocuit de altă alianţă politică, a declarat liderul formaţiunii politice, Guy Verhofstadt, citat de site-ul Politico.eu.

2071 afișări
Imaginea articolului Guy Verhofstadt semnalează intenţia de formare a unui nou grup politic european, în locul ALDE/ Barna: Verhofstadt va participa la un miting USR-PLUS

Guy Verhofstadt semnalează intenţia de formare a unui nou grup politic european, în locul ALDE

"Intenţionăm să creăm un nou grup, un grup global, un grup de centru proeuropean, împreună cu Emmanuel Macron", a declarat Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, în cursul unei dezbateri electorale.

Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din grupul "Renaşterea europeană" propus de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Barna: Guy Verhofstadt are intenţia de a participa la un miting USR-PLUS, la Bucureşti pe 24 mai

Dan Barna a declarat că liderul grupului ALDE în PE Guy Verhofstadt ar vrea să participe la mitingul USR-PLUS, pe 24 mai, la Bucureşti. Acesta a precizat că Alianţa 2020 vrea să facă parte din noul grup europarlamentar alături de părţi din ALDE, En Marche şi Ciudadanos, în viitoarea legislatură.

„Perspectiva europeană a Alianţei USR-PLUS este în direcţia aceasta de creare a unui nou grup pro-european din En Marche, părţi din ALDE şi alte partide pro-europene, Ciudadanos din Spania şi alte partide moderne şi noi. Aceasta este intenţia noastră de a participa la constituirea acestui nou grup pro-european modern. Se are în vedere o reorganizare la nivel european a grupurilor parlamentare, special luat crearea acestui nou grup european din care vor face parte părţi semnificative din ALDE, En Marche, cum spunea, Ciudadanos, noi. Nu ştiu să speculez pe subiectul dacă ALDE Europa va rămâne ca grup în viitorul PE. Noul grup va lua în calcul şi elementul acesta. Principalele părţi din ALDE intenţionează să vină spre acest nou grup”, a afirmat Dan Barna, sâmbătă, pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă Guy Verhofstadt sau candidatul pentru preşedinţia Comisiei Europene al Ciudadanos din Spania vor transmite un mesaj şi la mitingul USR-PLUS care va avea loc duminică la Cluj-Napoca, Dan Barna a răspuns: „Domnul Verhofstadt şi-a anunţat intenţia de a veni şi în 24 mai la Bucureşti pentru a susţine mitingul de la Bucureşti al Alianţei şi vom vedea dacă va veni şi mâine (duminică – n.r.) un mesaj de susţinere la miting. Intenţionează să participe la unul dintre evenimentele de campanie ale Alianţei, cel mai probabil cel de pe 24 mai de la Bucureşti. Intenţia este să vină şi de la Ciudadanos şi de la celelalte partide, de la En Marche. Există o susţinere europeană consistentă pentru Alianţa USR-PLUS din zona aceasta En Marche, ALDE”.

Alianţa 2020 USR-PLUS organizează, duminică, primul miting electoral la Cluj-Napoca. La eveniment vor participa preşedinţii celor două partide, Dan Barna şi Dacian Cioloş, precum şi candidaţii Alianţei la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici