H5N1 depistat la două lebede moarte în Franţa

Cele două lebede găsite moarte duminică, în Diane Capelle, în estul Franţei, au fost infectate cu virusul înalt patogen H5N1 al gripei aviare, a anunţat marţi Ministerul Agriculturii, precizând că măsurile de prevenire sunt menţinute la nivel naţional.

1 afișare
Imaginea articolului H5N1 depistat la două lebede moarte în Franţa

H5N1 depistat la două lebede moarte în Franţa

Laboratorul naţional de referinţă al Agenţiei franceze pentru securitatea alimentelor (AFSSA) "a confirmat prezenţa virusul H5N1, înalt patogen, la două lebede găsite moarte la 29 iulie, pe lacul Grande Creusiere, din Diane Capelle (Moselle), a declarat ministerul într-un comunicat.

Cele două păsări au fost găsite duminică, pe un lac din Diane Capelle, la circa zece kilometri de lacul unde au fost descoperite alte trei lebede moarte, purtătoare ale virusului gripei aviare, la sfârşitul lunii iunie.

Măsurile de stabilire a unei zone de control pe o rază de un kilometru şi a unei zone de observare de 15 kilometri, vor fi ridicate vineri, după ce acestea au fost puse în aplicare duminică, a declarat Sylvain Rigaux.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici