Hackeri chinezi au pătruns în reţeaua Casei Albe

Mai mulţi hackeri chinezi au pătruns în reţeaua de computere de la Casa Albă de nenumărate ori şi au obţinut corespondenţa electronică a oficialilor administraţiei americane, a anunţat un oficial de rang american de rang înalt.

17 afișări
Imaginea articolului Hackeri chinezi au pătruns în reţeaua Casei Albe

Hackeri chinezi au pătruns în reţeaua Casei Albe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hackerii au reuşit să spargă codurile de la Casa Albă de mai multe ori, pe perioade scurte de timp, acest lucru permiţându-le să obţină informaţii confidenţiale, până când oficialii au reuşit să codifice din nou reţeaua, relatează Financial Times, în ediţia electronică.

Experţii administraţiei americane bănuiesc că aceste atacuri sunt sponsorizate de Guvernul chinez, deşi nu pot spune că au dovezi clare. "Suntem foarte vizaţi de atacurile chinezilor şi credem că acestea sunt conduse de organizaţii care au legături cu Guvernul", a spus un oficial.

Forţa Naţională de Investigare a atacurilor cibernetice, înfiinţată în 2007 să sporescă securitatea, a detectat atacurile. Oficialii au stabilit că hackerii au avut acces doar la reţeaua de computere neclasificată, şi nu la cea clasificată, mult mai securizată.

Statele Unite au intensificat eforturile de sporire a securităţii cibernetice în ultimul an, mai ales de când hackerii chinezi au pătruns în reţeaua Pentagonului, anul trecut, reuşind să obţină corespondenţa electronică a sistemului lui Robert Gates, secretarul Apărării.

Într-o altă anchetă, administraţia americană a stabilit că un atac în această vară asupra computerelor campaniilor lui Barack Obama şi John McCain a fost coordonat din China. Detalii ale atacului au apărut pentru prima oară în revista Newsweek.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici