Hackeri nord-coreeni au accesat neautorizat reţeaua unei companii de armament din Rusia

Hackeri nord-coreeni de elită au pătruns ilegal anul trecut în reţelele informatice ale unui producător de rachete din Rusia, arată date tehnice vizualizate de agenţia Reuters.

532 afișări
Imaginea articolului Hackeri nord-coreeni au accesat neautorizat reţeaua unei companii de armament din Rusia

Sursa: AP / Mediafax Foto

Un grup de hackeri asociat agenţiilor guvernamentale nord-coreene a accesat reţeaua companiei NPO Mashinostroyeniya, specializată în conceperea rachetelor. Compania are sediul în Reutov, la periferia Moscovei.

Nu este clar dacă hackerii nord-coreeni au sustras date sensibile din Rusia. Regimul de la Phenian a anunţat, în ultimele luni, avansarea programului de rachete balistice, deşi nu este clar dacă acest lucru are legătură cu pătrunderea neautorizată în serverele companiei din Rusia.

Analiştii atrag atenţia asupra faptului că regimul din Coreea de Nord, izolat pe plan internaţional, nu ezită să lanseze acţiuni nici măcar împotriva aliaţilor, precum Rusia, în eforturile de a obţine tehnologie sensibilă.

Compania rusă NPO Mashinostroyeniya nu a făcut niciun comentariu pe această temă, la fel nici Ambasada Rusiei din Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici