Hackerii au intrat la televiziunea rusă cu o alarmă nucleară falsă: este un atac, du-te în adăposturi

Mesajul fals difuzat ieri a vizat „oamenii care locuiesc în estul Rusiei”, cărora li s-a cerut să meargă în adăposturi şi „să ia pastile cu iodură de potasiu”, care sunt de obicei folosite în situaţiile de urgenţă cu radiaţii.

697 afișări
Imaginea articolului Hackerii au intrat la televiziunea rusă cu o alarmă nucleară falsă: este un atac, du-te în adăposturi

Este pentru a treia oară când posturile media din ţară difuzează avertismente de la hackeri, în puţin peste două săptămâni. Pe 22 februarie, o farsă de apărare civilă a spus că era în vigoare o „avertizare aeriană”, în timp ce o alta din 28 februarie a spus că există o „ameninţare cu rachete”.

O hartă a Rusiei a apărut pe ecran, devenind treptat în roşu de la vest la est, în timp ce o voce spune: „A avut loc un atac, mergi urgent la un adăpost. Sigilaţi ferestrele şi uşile, folosiţi măşti de gaz de toate felurile. În absenţa măştilor de gaz, folosiţi bandaje din tifon de bumbac.”

Un semn de avertizare de radiaţii negru şi galben şi un mesaj pe care scria „Toţi să se adăpostească imediat” au apărut şi ele pe ecrane.

Imaginile ar fi spart programe TV şi radio la Moscova şi regiunea Sverdlovsk, inclusiv Ekaterinburg, al patrulea oraş ca mărime al ţării.

Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă a declarat: „O alertă falsă de raid aerian a fost transmisă la Moscova, după ce serverele posturilor de radio şi canalelor de televiziune au fost piratate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici