Hackerii ruşi ai Killnet nu se potolesc: Vom da o lovitură ireparabilă

Avertismentul a fost dat pe chatul Telegram al colectivului, despre care italienii cred că este compus din tineri ruşi şi români care vor să facă pe plac Kremlinului.

3587 afișări
Imaginea articolului Hackerii ruşi ai Killnet nu se potolesc: Vom da o lovitură ireparabilă

Hackerii ruşi ai Killnet nu se potolesc: Vom da o lovitură ireparabilă

După atacurile Ddos (Distributed denial of service) care au lovit diverse site-uri instituţionale în ultimele zile, hackerii pro-ruşi ai grupului KillNet ameninţă din nou Occidentul, în special Italia. „30 mai - 05:00 punctul de întâlnire este Italia!”, se arată într-un mesaj postat pe Telegram de colectiv. 

Anterior, Anonymous a făcut inaccesibil site-ul pro-rus „killnet.ru”, declarând război hackerilor rivali. Parchetul de la Roma a deschis un dosar de anchetă privind atacurile din ultimele zile. Agenţia Naţională de Securitate Cibernetică, la rândul său, a raportat că atacurile de tip Ddos pot face site-urile indisponibile pentru o anumită perioadă de timp, dar nu afectează integritatea sistemelor.

Agenţia Naţională de Securitate Cibernetică, împreună cu echipa de răspuns la incidente de securitate informatică, au confirmat gravitatea alarmei: „Sunt în continuare semne şi ameninţări de posibile atacuri iminente împotriva, în special, a entităţilor publice naţionale, a entităţilor private care prestează un serviciu de utilitate publică sau subiecte private a căror imagine este identificată cu Italia”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici