Hague: Marea Britanie susţine parcursul european al Republicii Moldova şi soluţionarea conflictului transnistrean

Ministrul britanic de Externe, William Hague, aflat într-o vizită la Chişinău, a declarat luni că Londra susţine parcursul european al Chişinăului şi soluţionarea conflictului transnistrean în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, relatează compania Teleradio Moldova.

227 afișări
Imaginea articolului Hague: Marea Britanie susţine parcursul european al Republicii Moldova şi soluţionarea conflictului transnistrean

William Hague (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul britanic a salutat, în cadrul unei întâlniri cu omologul moldovean, Natalia Gherman, progresele înregistrate de autorităţile de la Chişinău în realizarea reformelor, adăugând că Republica "Moldova este un stat european şi merită deci un viitor european".

El a afirmat că Marea Britanie va oferi Republicii Moldova susţinerea necesară în vederea continuării parcursului său european.

Hague a subliniat, de asemenea, că Londra susţine soluţionarea conflictului transnistrean în formatul internaţional de negocieri 5+2 (între Chişinău şi Tiraspol, cu Rusia, Ucraina şi OSCE ca mediatori şi Uniunea Europeană şi Statele Unite ca observatori), în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, potrivit agenţiei Itar-Tass.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici