Hamas cere „garanţii scrise din partea SUA” pentru a accepta acordul de încetare a focului în Gaza

  • Reprezentanţii Hamas cer „garanţii scrise din partea SUA” pentru a accepta acordul de încetare a focului în Gaza.
  • Acordul prezentat public de preşedintele american Joe Biden prevede un plan în trei etape.
  • Acesta a fost acceptat şi de membrii Consiliului de Securitate al ONU.
Urmărește
905 afișări
Imaginea articolului Hamas cere „garanţii scrise din partea SUA” pentru a accepta acordul de încetare a focului în Gaza

Hamas cere „garanţii scrise din partea SUA” pentru a accepta acordul de încetare a focului în Gaza

Hamas vrea garanţii scrise din partea SUA cu privire la încetarea permanentă a focului şi la retragerea forţelor israeliene din Gaza înainte de a semna acordul de armistiţiu propus de Joe Biden, susţin surse egiptene citate de Reuters.

„Hamas doreşte asigurarea unei tranziţii automate de la o fază la alta, conform acordului stabilit de preşedintele Biden”, a spus o a treia sursă.

Preocupările Hamas par să se concentreze pe trecerea de la prima fază a planului în a doua, având în vedere lipsa de detalii.

Conform propunerii, în prima fază a planului va fi o încetare a focului care va dura şase săptămâni, timp în care Israelul şi Hamas vor negocia încetarea permanentă a luptei din Gaza. Dacă negocierile durează mai mult de şase săptămâni, încetarea focului va continua atât timp cât este nevoie pentru a ajunge la un acord.

Faza a doua va implica predarea ostaticilor rămaşi şi retragerea armatei israeliene din Gaza. Faza finală va fi un „plan major de reconstrucţie” pentru Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici