Hamas pledează pentru un dialog interpalestinian împotriva agresiunii israeliene

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, ţinta ofensivei militare israeliene din Fâşia Gaza, este dispusă la un dialog interpalestinian "necondiţionat" în vederea înfruntării "agresiunii", a declarat duminică unul dintre liderii acesteia, Mohammed Nazzal.

30 afișări
Imaginea articolului Hamas pledează pentru un dialog interpalestinian împotriva agresiunii israeliene

Mohammed Nazzal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Hamas face apel la o întâlnire naţională pentru a face faţă agresiunii" armatei israeliene, care a demarat sâmbătă o ofensivă terestră în Fâşia Gaza, a declarat Nazzal, al cărui mesaj a fost transmis de postul de televiziune Al-Arabiya din Damasc, unde liderul mişcării islamiste, Khaled Mechaal, se află în exil.

"Suntem pregătiţi pentru o asemenea întâlnire, care să fie organizată în orice loc şi fără condiţii", a adăugat acesta, subliniind totodată că dialogul va avea "o singură temă: combaterea agresiunii israeliene".

"Nu este loc să discutăm despre alte probleme (...). Nu este momentul să discutăm despre probleme care fac obiectul divergenţelor", a adăugat acesta.

Acesta făcea referire la ruptura dintre Hamas şi gruparea rivală Fatah, a preşedintelui Mahmoud Abbas, de la preluarea controlului în Fâşia Gaza de către mişcarea islamistă, în iunie 2007, în urma unui atac împotriva forţelor Autorităţii palestiniene.

Mai multe iniţiative de mediere în vederea organizării unui dialog de reconciliere între Fatah şi Hamas au rămas fără nici un ecou în ultimele luni.

Citeşte şi:

Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza

Consiliul de Securitate nu a ajuns la un acord pe tema situaţiei din Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici