Hamid Karzai dă vina pe comunitatea internaţională pentru fraudele electorale din 2009

Preşedintele Afganistanului, Hamid Karzai, acuză comunitatea internaţională, inclusiv ONU, Uniunea Europeană şi "ambasade", de comiterea fraudelor masive care i-au fost atribuite după alegerile prezidenţiale din august 2009.

56 afișări
Imaginea articolului Hamid Karzai dă vina pe comunitatea internaţională pentru fraudele electorale din 2009

Hamid Karzai dă vina pe comunitatea internaţională pentru fraudele electorale din 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hamid Karzai a fost ales pentru un nou mandat după ce contracandidatul său s-a retras în al doilea tur de scrutin, în contextul în care comunitatea internaţională denunţase fraude masive.

"Adevărul este că au existat fraude în alegerile prezidenţiale şi provinciale, fraude masive, foarte masive, nu există dubii, dar nu au fost comise de afgani, ci de străini", a declarat Karzai în cursul întâlnirii cu membrii Comisiei Electorale Independente.

"Naţiunile Unite, biroul reprezentantului-adjunct al ONU (la acea vreme americanul Peter Galbraith - n.red.)", precum şi generalul francez Philippe Morillon", şeful misiunii observatorilor UE, "au fost organizatorii acestor fraude", adaugă Hamid Karzai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici