Hashim Thaci este pregătit pentru independenţa Kosovo, dar fără o dată-limită

Hashim Thaci, câştigătorul alegerilor legislative din Kosovo şi viitorul premier al provinciei, s-a declarat "pregătit pentru independenţă", dar a refuzat să fixeze o dată-limită, potrivit unui interviu acordat de acesta publicaţiei Journal du Dimanche.

1 afișare
Imaginea articolului Hashim Thaci este pregătit pentru independenţa Kosovo, dar fără o dată-limită

Hashim Thaci este pregătit pentru independenţa Kosovo, dar fără o dată-limită

"Kosovo este pregătită pentru independenţă încă din iunie 1989 şi este şi în prezent", a afirmat el pentru săptămânalul francez, adăugând că "un termen suplimentar nu va face decât să complice procesul".

"În cazul în care Consiliul de Securitate nu reuşeşte să adopte o decizie privind statutul final, colaborăm îndeaproape cu aliaţii noştri internaţionali pentru a ajunge la independenţă", a explicat el.

"Politica mea de cooperare cu aliaţii noştri nu se bazează pe date-limite, ci pe principiile încrederii şi respectului reciproc", a asigurat el, avertizând: "Este momentul ca jocul să se încheie! Este timpul luării unor decizii care să ofere noi şanse de pace, de stabilitate şi de prosperitate în vestul Balcanilor".

Mediatorii internaţionali au menţionat, în raportul transmis vineri secretarului general al ONU Ban Ki-moon, că cele patru luni de negocieri între sârbi şi abanezii din Kosovo privind statutul final al provinciei Kosovo s-au încheiat fără un acord.

Dosarul Kosovo va reveni la ONU şi va face obiectul unei dezbateri în Consiliul de Securitate la 19 decembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici