Hassan Rouhani: Acordul cu marile puteri recunoaşte dreptul Iranului de a purifica uraniu

Acordul preliminar cu marile puteri recunoaşte dreptul Iranului de a purifica uraniu în scopuri civile, crede preşedintele iranian, Hassan Rouhani, citat de USA Today.

410 afișări
Imaginea articolului Hassan Rouhani: Acordul cu marile puteri recunoaşte dreptul Iranului de a purifica uraniu

Hassan Rouhani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acordul cu marile puteri recunoaşte dreptul Iranului de a îmbogăţi uraniu pe propriul teritoriu, în scopuri civile", a afirmat preşedintele iranian.

"Unii cred că fie trebuie să luptăm împotriva lumii, fie trebuie să ne predăm marilor puteri. Noi spunem că nu este niciuna dintre variante. Există şi o a treia cale: putem coopera", a subliniat Rouhani.

Iranul şi marile puteri (P5+1 - SUA, M.Britanie, Franţa, China, Rusia şi Germania) au ajuns la un acord de principiu pe tema programului nuclear iranian. Potrivit unor surse occidentale, regimul islamist de la Teheran ar urma să suspende cu 66% actualele capacităţi de purificare a uraniului, iar activităţile nucleare iraniene ar urma să fie monitorizate timp de zece ani. Negocierile au fost prelungite, noul termen-limită fiind stabilit pentru 30 iunie.

Occidentul şi Israelul acuză Iranul că încearcă să fabrice armament nuclear sub paravanul unui program atomic civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici