Henry Kissinger a comentat atacul Hamas asupra Israelului: Germania a lăsat prea mulţi străini să intre în ţară

Faptul că atacul Hamas împotriva Israelului este sărbătorit pe străzile Berlinului indică faptul că Germania a lăsat prea mulţi străini să intre în ţară, afirmă fostul secretar de stat american Henry Kissinger.

2982 afișări
Imaginea articolului Henry Kissinger a comentat atacul Hamas asupra Israelului: Germania a lăsat prea mulţi străini să intre în ţară

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"A fost o greşeală gravă să lăsăm să intre atât de mulţi oameni cu o cultură, religie şi concepte total diferite, deoarece se creează un grup de presiune în interiorul fiecărei ţări care face acest lucru", a declarat fostul diplomat american, în vârstă de 100 de ani, într-un interviu acordat pentru postul german de televiziune Welt TV.

Kissinger, născut în Germania şi supravieţuitor al Holocaustului, care a devenit arhitectul politicii externe americane în timpul războiului din Vietnam, a spus că este "dureros", ca răspuns la o întrebare despre faptul că a văzut arabi în Berlin sărbătorind atacul asupra Israelului.

"Actul deschis de agresiune" al Hamas trebuie să fie întâmpinat cu "o anumită sancţiune", a declarat Kissinger, avertizând în acelaşi timp asupra potenţialului de escaladare în regiune.

"Conflictul din Orientul Mijlociu are pericolul de a escalada şi de a atrage şi alte ţări arabe sub presiunea opiniei lor publice", a avertizat Kissinger, amintind totodată de lecţiile învăţate din Războiul de Yom Kippur din 1973, în timpul căruia o coaliţie arabă condusă de Egipt şi Siria a atacat Israelul.

Adevăratul scop al Hamas şi al susţinătorilor săi "nu poate fi decât acela de a mobiliza lumea arabă împotriva Israelului şi de a ieşi de pe calea negocierilor paşnice", a mai spus Kissinger.

De asemenea, este "posibil" ca Israelul să ia măsuri împotriva Iranului, dacă va considera că Teheranul a avut un rol în comiterea atacului, a adăugat fostul diplomat.

În sens mai larg, a spus Kissinger, agresiunea continuă a Rusiei în Ucraina, împreună cu atacul Hamas asupra Israelului, reprezintă un "atac fundamental asupra sistemului internaţional".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici