Un bărbat a fost salvat de o navă de croazieră din mijlocul Oceanului Pacific după ce barca în care se afla s-a răsturnat

Un bărbat care încerca să devină cea mai tânără persoană care a traversat Oceanul Pacific într-o barcă cu vâsle a fost salvat de un vas de croazieră după ce barca acestuia s-a răsturnat.

358 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a fost salvat de o navă de croazieră din mijlocul Oceanului Pacific după ce barca în care se afla s-a răsturnat

Sursa foto: X/Twitter

Tom Robinson, în vârstă de 24 de ani, din Brisbane, Australia, şi-a început călătoria de aproape 13.000 de kilometri cu barca sa "Maiwar" de pe coasta peruană în iulie anul trecut şi trebuia să ajungă în Cairns în decembrie.
 
Robinson a scris pe site-ul său că un "val neaşteptat de mare” a intrat prin trapa principală şi i-a inundat barca pe care chiar el o construise.
 
Acest lucru l-a determinat să activeze alarma de urgenţă, iar un avion francez a decolat de la Noumea, în Noua Caledonie, şi l-a localizat în cele din urmă la aproximativ 100 de mile nautice la sud-vest de Luganville, Vanuatu.
 
După ce avionul l-a reperat, o navă de croazieră P&O a făcut un ocol pentru a-l salva. El a fost găsit aşezat deasupra bărcii sale, fără haine pe el.
 
Rapoartele presei locale spun că a fost tratat pentru arsuri solare şi deshidratare la bordul navei, dar că, în rest, este sănătos.
 
Încă nu este clar ce a cauzat răsturnarea ambarcaţiunii sale joi seara, dar alarma de urgenţă a fost activată, ceea ce a alertat autorităţile.
 
Vineri dimineaţa, nava P&O Pacific Explorer l-a ajutat pe Robinson să iasă din apă, iar acesta a urcat pe o scară de frânghie pentru a ajunge pe punte, potrivit postării de pe site-ul său.
 
Rapoartele presei locale spun că nava a făcut un ocol de 200 km pentru a ajuta la salvare.
 
Într-o declaraţie, Robinson a mulţumit echipajului navei "a cărui pricepere în navigaţie şi profesionalism au asigurat o salvare în siguranţă".
 
Tamu Tapaitau, un membru al echipei care îl sprijină în încercarea sa, a declarat că nava de croazieră se îndrepta spre Auckland, în Noua Zeelandă, iar de acolo Robinson va zbura spre casă, la Brisbane, relatează Sky News.
 
În raport se arată: "În întuneric, avionul l-a reperat pe Tom, care se afla pe corpul ambarcaţiunii Maiwar, aceasta fiind răsturnată. Ulterior, o navă de croazieră, Pacific Explorer, a făcut un ocol de la cursul său planificat pentru a-l prelua pe Tom, care a urcat pe o scară de frânghie pentru a ajunge pe punte".
 
Raportul a confirmat că a primit tratament medical, dar "părea să fie bine" într-un apel telefonic către familia sa la 13 ore după salvare.
 
"Mulţumirile noastre sincere se îndreaptă către autorităţile australiene, din Noua Caledonie şi Vanuatuan, care au jucat un rol important în salvarea sa, precum şi către căpitanul şi echipajul navei Pacific Explorer, care s-au dat peste cap pentru a-l prelua pe Tom."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici