Hezbollah avertizează Israelul că este pregătită de un nou conflict

Mişcarea şiită Hezbollah este pregătită să facă faţă unui nou război cu Israelul, care pregăteşte un exerciţiu militar de amploare în mai, afirmă liderul organizaţiei extremiste, Hassan Nasrallah.

23 afișări
Imaginea articolului Hezbollah avertizează Israelul că este pregătită de un nou conflict

Hezbollah avertizează Israelul că este pregătită de un nou conflict (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există posibilitatea, care nu trebuie ignorată, ca Israelul să pregătească un nou război, un război-surpriză. Cetăţenii trebuie să fie pregătiţi să facă faţă acestei situaţii", afirmă Nasrallah.

"Aceste manevre militare sunt şi un mesaj puternic pentru regiune: Siria, Libanul, palestinienii şi Iranul trebuie să ştie că Israelul este pregătit să lanseze un război fără nicio ezitare", adaugă Hassan Nasrallah.

"Trebuie să adoptăm măsuri preventive în perioada acestor manevre. Vom fi pregătiţi şi vigilenţi, iar dacă se gândesc la un război-surpriză va fi unul ratat", avertizează liderul Hezbollah.

Israelul pregăteşte un exerciţiu de alertă aeriană în perioada 31 mai - 4 iunie, de o amploare fără precedent.

Forţele Aeriene israeliene au lansat luni un exerciţiu de mare amploare care, potrivit oficialilor militari, intră în cadrul programului anual de antrenament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici