Hillary Clinton ameninţă Coreea de Nord că va sesiza ONU în cazul unui tir de rachetă

Secretarul american de Stat Hillary Clinton a avertizat joi Coreea de Nord că se expune unor măsuri din partea Consiliului de Securitate al ONU dacă recurge la tirul de rachetă.

130 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton ameninţă Coreea de Nord că va sesiza ONU în cazul unui tir de rachetă

Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă Phenianul efectuează tirul, "noi ne vom întoarce către Consiliul de Securitate pentru a lua măsuri", a declarat presei Clinton, în cadrul summitului G8 al miniştrilor de Externe de la Washington.

Coreea de Nord şi-a anunţat intenţia de a lansa o rachetă Unha-3 în perioada 12-16 aprilie, între orele 07.00 şi 12.00 (01.00 şi 06.00 ora României), pentru a plasa pe orbită un satelit de observare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici