Nord-coreenii au început să alimenteze cu carburant racheta pe care vor să o lanseze

Alimentarea cu carburant a rachetei nord-coreene care urmează să plaseze pe orbită un satelit între 12 şi 16 aprilie este în curs, a anunţat miercuri un reprezentant al Comitetului pentru tehnologie spaţială.

1070 afișări
Imaginea articolului Nord-coreenii au început să alimenteze cu carburant racheta pe care vor să o lanseze

Nord-coreenii au început să alimenteze cu carburant racheta pe care vor să o lanseze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Injectăm carburantul în momentul în care vorbim. Acest lucru a început", a declarat Paek Chang-Ho, directorul Centrului de control al sateliţilor, la periferia Phenianului.

Un grup de zeci de jurnalişti străini a fost autorizat pentru prima dată să viziteze acest centru păzit de armată, într-o operaţiune de transparenţă menită, potrivit Phenianului, să dovedească faptul că este vorba despre o lansare civilă şi nu de un tir de rachetă.

Statele Unite şi aliaţii lor sud-coreeni şi japonezi acuză Coreea de Nord că pregăteşte de fapt un test de rachetă balistică.

Umplerea rezervoarelor rachetei "va fi încheiată într-un viitor apropiat", a declarat Paek.

El a confirmat că satelitul de observare a Pământului Kwangmyongsong-3 (Steaua strălucitoare) a fost deja instalat marţi la cel de-al treilea şi ultimul etaj al rachetei Unha-3.

Data lansării "va fi decisă de superiorii mei", a precizat el.

Satelitul trebuie plasat pe orbită la o altitudine de 500 de kilometri.

Acest paralelipiped de 100 de kilograme, cu cinci antene şi cu panouri solare menite să îl alimenteze cu electricitate, va fi dotat cu o cameră de rezoluţie la sol de 100 de metri.

El va trebui să furnizeze informaţii despre recoltele, pădurile şi resursele naturale ale Coreei de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici