Coreea de Sud avertizează că va distruge racheta nord-coreeană dacă va devia de la traseu

Coreea de Sud va distruge în zbor racheta nord-coreeană dacă aceasta va devia de la traseu deasupra teritoriului sud-coreean, în urma lansării sale prevăzute pentru jumătatea lunii aprilie, a anunţat luni Ministerul sud-coreean al Apărării.

208 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud avertizează că va distruge racheta nord-coreeană dacă va devia de la traseu

Coreea de Sud avertizează că va distruge racheta nord-coreeană dacă va devia de la traseu (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Pregătim mijloace de urmărire a traiectoriei rachetei şi o vom doborî în cazul în care ar devia de la ruta sa pentru a cădea pe teritoriul nostru", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Coreea de Sud şi Statele Unite monitorizează atent activitatea de la baza de lansare Tongchang-ri, din extremitatea nord-vestică a Coreei de Nord, de unde o rachetă urmează să fie lansată între 12 şi 16 aprilie, pentru a plasa pe orbită un satelit de observare cu scop civil, potrivit Phenianului.

Pe baza informaţiilor sale militare, Seulul afirmă că pregătirile sunt în curs şi că o parte importantă a structurii a fost transportată la sfârşitul săptămânii trecute la bază.

Seulul se teme că primul etaj al rachetei, care ar urma să se detaşeze şi să cadă în Marea Galbenă între Coreea de Sud şi China, ar putea cădea pe teritoriul său, a precizat purtătorul de cuvânt.

Japonia, de asemenea îngrijorată de o prăbuşire pe teritoriul său a rachetei nord-coreene sau a unor părţi din lansatorul său, a avertizat că îşi va activa sistemele antirachetă.

Premierul Yoshihiko Noda ar urma să dea săptămâna viitoare ordinul formal de distrugere a rachetei în cazul în care ar ameninţa teritoriul nipon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici